ms.detector.media
Валерія Буняк
12.11.2023 11:40
Президент Microsoft: Росія поширює дезінформацію про ситуацію на Близькому Сході
Президент Microsoft: Росія поширює дезінформацію про ситуацію на Близькому Сході
За словами голови компанії Бреда Сміта, Microsoft та її конкуренти борються з дезінформацією. Утім, наразі «немає суспільного консенсусу» щодо того, якою саме має бути реакція корпорацій на фейковий контент.

Росія розповсюджує дезінформацію про ситуацію на Близькому Сході в той час, як напруга в регіоні зростає. Про це на міжнародному форумі в Парижі повідомив президент Microsoft Бред Сміт, передає Times of Israel.

Сміта запитали про роль американської корпорації у сприянні миру, на що він відповів, що Microsoft та її конкуренти борються з дезінформацією, зокрема, за допомогою штучного інтелекту.

«Нам дуже добре вдається ідентифікувати російську кампанію, наприклад, коли вони намагалися скаазати людям не вакцинуватися від COVID. Або сьогодні, коли ми бачимо російську дезінформацію на Близькому Сході», — сказав він.

За його словами, технологічні платформи, які виявляють такий вид дезінформації, можуть ігнорувати цей контент, видалити його або ж додати позначку, що вміст був змінений.

«Немає суспільного консенсусу щодо того, що повинні робити компанії», — додав Сміт.

Нагадаємо, нещодавно ГУР повідомило про те, що Росія запустила чергову інформаційну операцію на Близькому Сході з метою дискредитувати Україну. Росіяни телефонують українцям, які перебувають у Газі, переконують їх, що «Україна вас кинула», кажуть, що «Росія готова вас евакуювати», але взамін вимагають інтерв’ю для російських пропагандистів.

Раніше російське ГРУ передало бойовикам ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, вироблену в США та ЄС. Таким чином росіяни хочуть звинуватити Україну в буцімто продажу західної зброї для терористів на регулярній основі. 

Фото: Рexels

ms.detector.media