ms.detector.media
Юлія Поліковська
23.10.2023 17:50
WSJ: SpaceX підписала угоду про запуск європейських супутників
WSJ: SpaceX підписала угоду про запуск європейських супутників
Супутники призначені для забезпечення навігації та безпечного звʼязку.

Американська компанія SpaceX підписала угоду про запуск флагманських європейських супутників Galileo наступного року. Про це повідомив The Wall Street Journal.

За словами директора з навігації Європейського космічного агентства Хавʼєра Бенедікто, угода передбачає два запуски у 2024 році. По два супутники Galileo вирушать на орбіту на ракеті Falcon 9 компанії SpaceX. Їх запустять з території США. Вони призначені для забезпечення навігації та безпечного звʼязку.

Європейська комісія разом із державами — членами ЄС ще повинні остаточно схвалити угоду. Імовірно, це станеться до кінця року, повідомили джерела видання.

Нагадаємо, SpaceX запустила нову вебсторінку для просування майбутнього сервісу Starlink для мобільних телефонів Direct to Cell. Сервіс використовуватиме супутникову мережу Starlink для передачі сигналу 4G LTE на стандартні смартфони. Передачу текстових повідомлень через супутник планують реалізувати наступного року. Згодом, у 2025 році, в сервісі має з’явитися підтримка передачі голосових повідомлень.

На фото — SpaceX

Фото: SpaceX

ms.detector.media