ms.detector.media
Юлія Поліковська
12.09.2023 10:15
WhatsApp стане сумісним з іншими застосунками для обміну повідомленнями
WhatsApp стане сумісним з іншими застосунками для обміну повідомленнями
Новації посприяв закон ЄС «Про цифрові ринки».

WhatsApp тестує функцію, яка зробить його сумісним з іншими застосунками для обміну повідомленнями. Про це повідомило Engadget із посиланням на WaBetaInfo.

У бета-версії (2.23.19.8) застосунку WhatsApp для Android виявили екран «Сторонні чати» (Third-party chats).

Поки що екран не функціональний, проте сам факт його появи може свідчити про перший крок для впровадження кросплатформових повідомлень з іншими застосунками.

???? WhatsApp beta for Android 2.23.19.8: what's new?

WhatsApp is working on complying with new EU regulations by developing support for chat interoperability, and it will be available in a future update of the app!https://t.co/XI6zMoOD5P pic.twitter.com/Jpd9Leh2Ki

— WABetaInfo (@WABetaInfo) September 10, 2023

Ця бета-версія вийшла через кілька днів після того, як Європейська комісія надала WhatsApp від Meta статусу gatekeeper відповідно до закону «Про цифрові ринки» (Digital Markets Act, DMA).

Відповідно до закону, великі платформи мають відповідати визначеним критеріям. Зокрема, не можуть надавати перевагу власним послугам та мають  забезпечувати відкритість важливих цифрових послуг.

Нагадаємо, раніше в месенджері WhatsApp з’явилася можливість перенести історію листування з одного смартфона на інший за допомогою сканування QR-коду. Функцію реалізували в оновлених версіях месенджера для iOS і Android.

Наприкінці липня месенджер WhatApp додав можливість записувати та надсилати короткі відеоповідомлення в бесідах.

Фото: WhatsApp, Alexander Shatov / Unsplash

ms.detector.media