ms.detector.media
Юлія Поліковська
10.08.2023 16:47
У тіктоку з’явилися позначки для маркування відео, згенерованого ШІ
У тіктоку з’явилися позначки для маркування відео, згенерованого ШІ
Немарковане відео можуть видалити з платформи.

На відеоплатформі «ТікТок» почали впроваджувати для користувачів способи повідомляти про контент, згенерований за допомогою штучного інтелекту. У розділі «Додаткові параметри» консультант із соцмереж Метт Навара помітив новий перемикач «Контент, згенерований ШІ», повідомило The Verge.

У березні ТікТок оновив свої правила та передбачив, що користувачі мають позначати відео, згенеровані штучним інтелектом, вказуючи це в описі, наприклад, за допомогою відповідних гештегів, або додаючи наліпки до відео.

TikTok now let’s you add AI-generated content labels to your videos ????

And warns you must disclose AI-generated content

Or risk having your content taken down pic.twitter.com/SgCqPnDjkS

— Matt Navarra (@MattNavarra) August 8, 2023

Тепер відеоплатформа пропонує користувачам інструменти для такої ідентифікації контенту. Коли користувач під час завантаження відео натискає перемикач, з’являється нагадування про те, що відео, згенеровані ШІ і не позначені належним чином, можуть бути видалені з платформи.

Нова функція розгортається поступово. Тож до появи додаткового параметра в соцмережі користувачам радять застосовувати гештеги на кшталт #ai, #generatedcontent, #generated.

Нагадаємо, компанія Meta готується запустити у своїх соцмережах чатботи на основі штучного інтелекту, які виглядатимуть як різні віртуальні персонажі. Їх, а також стиль спілкування користувачі зможуть вибирати на свій смак.

Фото: Getty Images

ms.detector.media