ms.detector.media
Юлія Поліковська
26.07.2023 15:35
Сайти держорганів стануть доступними для людей із порушеннями зору, слуху та моторики
Сайти держорганів стануть доступними для людей із порушеннями зору, слуху та моторики
Сайтам держорганів забезпечать вебдоступність.

Уряд ухвалив постанову, яка зобов’язує державні органи зробити всі сайти доступними для людей із порушеннями зору, слуху чи моторики відповідно до міжнародних стандартів. Про це повідомили у пресслужбі Мінцифри.

«Онлайн-сервіси мають бути доступними для кожного українця. Саме тому разом з партнерами працюємо над тим, щоб підвищувати вебдоступність усіх наших ресурсів та екосистеми "Дія". Ухвалена постанова — важливий крок у розбудові безбар’єрної країни. Відтепер всі органи виконавчої влади отримають новий держстандарт, за яким створюватимуть контент, доступний для всіх людей», — зазначив віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Постанова зобов’язує всі державні установи привести свої сайти, онлайн-портали та застосунки у відповідність до нового державного стандарту, розробленого на основі міжнародних рекомендацій WCAG 2.1. Зокрема, WCAG 2.1 містить правила перекладу жестовою мовою, особливості читабельності тексту, розміщення ілютрацій тощо.

Постанову розробили в межах Національної стратегії з безбарʼєрності. Ініціативи з вебдоступності в Україні реалізуються за фінансової підтримки Швеції.

Нагадаємо, у Львові розробили гайд про те, як готувати новини та оголошення для людей з порушеннями зору.

Фото: Мінцифри

ms.detector.media