ms.detector.media
Валерія Буняк
15.07.2023 16:43
Meta блокує користувачам із ЄС доступ до нової платформи Threads через VPN
Meta блокує користувачам із ЄС доступ до нової платформи Threads через VPN
Наразі Threads недоступний у країнах Євросоюзу, зокрема через проблеми з конфіденційністю.

Компанія Meta підтвердила блокування доступу до платформи Threads для користувачів із ЄС, які намагаються зареєструватися через VPN. Про це пише TechCrunch.

«Потоки наразі недоступні в більшості країн Європи, і ми вжили додаткових заходів, щоб запобігти доступу людей, які там перебувають, наразі. Європа продовжує залишатися неймовірно важливим ринком для Meta, і ми сподіваємося зробити Threads доступним у майбутньому», — йдеться в заяві Meta.

Наразі Threads недоступний у країнах ЄС через проблеми з конфіденційністю. Зокрема, додаток збирає особисті дані користувачів, як-от інформацію про стан здоров’я та фінанси, точне місцеперебування, контакти та історію пошуку.

Це може порушувати закони ЄС про захист даних, які вимагають наявності дійсної юридичної підстави для обробки таких даних для реклами. 

Окрім цього, Meta стикається з невизначеністю щодо того, як новий акт ЄС про цифрові ринки, який обмежує те, як великі технологічні компанії можуть використовувати дані для реклами, вплине на її бізнес.

Нагадаємо, 6 липня Meta запустила нову соцмережу Threads, що може стати конкурентом Twitter. За першу добу до неї додалося понад 30 мільйонів користувачів.

Однак вже у перший день роботи Threads українці на власному досвіді переконалися, що дописи, в яких виражене суб’єктивне ставлення до винуватців збройної агресії проти України, класифікуються як заборонений контент.

Фото: NBC

ms.detector.media