ms.detector.media
Юлія Поліковська
04.07.2023 13:00
Ілон Маск очолив рейтинг людей, які заробили найбільше грошей за пів року
Ілон Маск очолив рейтинг людей, які заробили найбільше грошей за пів року
Марк Цукерберг посів друге місце.

У першому півріччі 2023 року серед мільярдерів найбільше заробили керівники всесвітньо відомих техногігантів: Ілон Маск, Марк Цукерберг та Джефф Безос. Про це повідомило агентство Bloomberg.

Лідером міжнародного рейтингу мільярдерів за підсумками півріччя залишився Ілон Маск, найбагатша людина у світі. Власник Twitter та керівник SpaceX за цей період заробив 96,6 мільярда доларів. Генеральний директор Meta Platforms Inc. Марк Цукерберг додав до свого капіталу 58,9 мільярда доларів, а керівник корпорації Amazon Джефф Безос — 47,4 мільярда доларів. Вони посіли перше, друге і третє місця в рейтингу Bloomberg Billionaires Index.

Загалом 500 найбагатших людей світу, яких агентство моніторить у межах дослідження, поповнили свої статки на 852 мільярди доларів у першій половині 2023 року. При цьому кожен за останні шість місяців заробляв у середньому 14 мільйонів доларів на день.

«Це було найкраще півріччя для мільярдерів з другої половини 2020 року, коли економіка відновилася після спаду, спричиненого Covid», — ідеться у повідомленні Bloomberg.

Щоправда, не обійшлося і без падінь. Так, керівник Adani Group Гаутама Адані зазнав збитків у 60,2 мільярда доларів, його сумарний статок скоротився за півріччя найстрімкіше. У мільярдера також був зафіксований денний антирекорд: 27 січня він втратив одразу 20,8 мільярда доларів після появи звинувачень його корпорації у бухгалтерському шахрайстві та маніпулюванні акціями, що Адані заперечує.

Нагадаємо, нещодавно журнал Time представив добірку зі 100 найвпливовіших компаній світу, у якій представлено низку техногігантів і стартапів, котрі, зокрема, розвивають технології штучного інтелекту.

Фото: Bloomberg, Getty Images

ms.detector.media