ms.detector.media
Валерія Буняк
28.05.2023 13:22
Twitter вийде з добровільної угоди Євросоюзу щодо боротьби з дезінформацією
Twitter вийде з добровільної угоди Євросоюзу щодо боротьби з дезінформацією
Однак комісар ЄС з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон зауважив, що компанія в будь-якому разі буде зобов'язана щорічно подавати оцінку ризиків шкідливого контенту на платформі.

Twitter виходить з добровільної угоди Європейського Союзу про боротьбу з дезінформацією в інтернеті. Про це повідомив комісар ЄС з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон на своїй офіційній сторінці в соцмережі, пише Bloomberg.

Twitter leaves EU voluntary Code of Practice against disinformation.

But obligations remain. You can run but you can’t hide.

Beyond voluntary commitments, fighting disinformation will be legal obligation under #DSA as of August 25.

Our teams will be ready for enforcement.

— Thierry Breton (@ThierryBreton) May 26, 2023

Водночас, за його словами, компанія в будь-якому разі буде зобов'язана щорічно подавати оцінку ризиків шкідливого контенту.

«Окрім добровільних зобов’язань, боротьба з дезінформацією стане юридичним обов’язком згідно з законом про цифрові послуги (DSA) з 25 серпня. Наші команди будуть готові до примусового виконання», — написав комісар.

Як зазначив Bloomberg, недотримання DSA може коштувати Twitter штрафу в розмірі до 6% його річного доходу або навіть спонукати комісію повністю заборонити платформу.

Нагадаємо, у Європейському Союзі оприлюднили перелік онлайн-платформ, до яких застосовуватимуть вимоги закону про цифрові послуги (DSA), ухваленого торік. 19 компаній мають стати орієнтиром у правилах ЄС щодо онлайн-контенту, заявив керівник Комісії з внутрішнього ринку ЄС Тьєррі Бретон.

Фото: Unsplash

ms.detector.media