ms.detector.media
Валерія Буняк
20.05.2023 11:40
ЗМІ: Цього літа Instagram планує випустити текстову програму, яка конкуруватиме з Twitter
ЗМІ: Цього літа Instagram планує випустити текстову програму, яка конкуруватиме з Twitter
Новий автономний проєкт буде створений на базі додатку Instagram, однак також буде сумісний з деякими іншими застосунками.

Instagram планує випустити програму для обміну текстовими оновленнями, яка буде конкурувати з Twitter і може дебютувати вже в червні. Про це повідомив Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

За даними видання, компанія Meta зв’язалася з агентствами та знаменитостями, щоб оцінити їхню зацікавленість у тестуванні ранньої версії програми, яка буде інтегрована в Instagram. 

В інформаційному бюлетені викладачки соціального маркетингу та маркетингу впливу в Каліфорнійському університеті Лії Габерман ідеться про те, що новий автономний проєкт буде створений на базі додатку Instagram, однак також буде сумісний з деякими іншими застосунками. 

Meta’s been briefing creators on it’s upcoming text-based app — now looking at a possible late June launch.

Details are in my newsletter but I’ll list some highlights ???? pic.twitter.com/KYqqXjrRmD

— Lia Haberman (@liahaberman) May 19, 2023

«Історично ми знаємо, що Meta любить тестувати та відтворювати функції з інших додатків та інструментів сторонніх розробників на основі того, що вони очікують буде популярним серед користувачів», — сказала Габерман.

Вона зазначила, що бізнесмен Ілон Маск раніше говорив про перетворення Twitter на «додаток для всього» з багатьма функціями, окрім інформаційних публікацій.

«Оскільки Meta має досвід запозичення з інших платформ, набагато більш імовірно, що вони досягнуть цього першими, об’єднавши весь досвід, який вони напрацьовують», — додала Лія Габерман.

Нагадаємо, ще в березні ми повідомляли про те, що компанія Meta планує створити нову автономну платформу для обміну текстовими оновленнями.

Платформу планують зробити децентралізованою. Це означає, що користувачі зможуть створювати різні сервери або спільноти зі своїми правилами, а не взаємодіяти на основній платформі, підконтрольній Meta. Як зазначає CNN, концепція проєкту схожа на Reddit або Discord, але відрізняється від роботи інших майданчиків від Meta.

Раніше у компанії Meta анонсували інтеграцію застосунків Facebook та Messenger в один.

Фото: MorningContext / Twitter

ms.detector.media