ms.detector.media
Юлія Поліковська
19.05.2023 17:27
YouTube запустить на телевізорах рекламу, яку не можна буде пропустити
YouTube запустить на телевізорах рекламу, яку не можна буде пропустити
Її показуватимуть тим, хто користується сервісом без передплати.

У відеосервісі YouTube на телевізорах замість двох 15-секундних рекламних роликів поспіль користувачі бачитимуть одне 30-секундне відео. Таку рекламу показуватимуть тим, хто користується ютубом без передплати. Про це компанія оголосила на заході YouTube Brandcast, повідомило видання The Verge.

«Глядачі дедалі більше дивляться YouTube на найбільшому екрані, що є в них вдома. І глядачам, особливо молоді, неважливо, який контент дивитися», — зазначив генеральний директор YouTube Ніл Мохан.

Такі оголошення зʼявлятимуться в добірці YouTube Select, яка дає змогу націлювати рекламу на 5% найпопулярніших каналів на відеоплатформі. У хостингу кажуть, що 70% показів Select припадають на телевізори.

YouTube також оголосив, що починає тестувати рекламу, яка з'являється, коли глядач ставить відео на телевізорі на паузу. За інформацією AdWeek, на паузі буде відображатися банер у вигляді рамки навколо відео, яка може бути видалена натисканням кнопки «Відхилити».

Поки що в YouTube не повідомили, коли запровадять ці зміни.

Минулого тижня компанія оголосила, що експериментує зі спливними повідомленнями. У них зазначено, що блокувати рекламу, безкоштовно користуючись відеоплатформою, не дозволено. У такий спосіб платформа заохочує глядачів передплачувати YouTube Premium.

Нагадаємо, на початку квітня відеосервіс YouTube відмовився від реклами формату Overlay, коли під час перегляду відео на комп’ютерах рекламний банер затуляє нижню частину вікна.

Фото: Pixabay, Adweek

ms.detector.media