ms.detector.media
Юлія Поліковська
19.05.2023 11:00
Фільми «Люксембург, Люксембург» і «Клондайк» можна буде переглянути на Netflix
Фільми «Люксембург, Люксембург» і «Клондайк» можна буде переглянути на Netflix
Обидва фільми з’являться на стримінговій платформі у червні.

З 7 червня на Netflix буде доступна українська драма «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач, яка представляла Україну на премії «Оскар», анонсували на стримінговій платформі.

«Клондайк» — це драматична історія подружжя, яке опинилося в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Коли Ірка і Толік очікують народження першої дитини, війна жорстоко вривається в їхнє життя разом з уламками збитого «Боїнга». Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угруповання.

Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина («Погані дороги», «Синдром Гамлета»), Сергій Шадрін («Чорний ворон»), Олег Щербина («Черкаси»).

З 14 червня на платформі з’явиться другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург».

Стрічка розповідає про братів-близнюків із міста Лубни, які намагаються дати раду власному життю, в якому раптово з’являється давно зниклий батько.

Головні ролі у стрічці зіграли учасники реп-гурту «Курган і Agregat» — брати Раміл та Аміл Насірови.

Українська прем’єра фільму відбулася 5 квітня в селищі Близнюки на Харківщині, де народились виконавці головних ролей.

Нагадаємо, в онлайн-кінотеатрі Takflix з'явилася короткометражна документальна стрічка «Я не хотіла робити фільм про війну» української режисерки Надії Парфан.

Фото: Netflix / фейсбук

ms.detector.media