ms.detector.media
Юлія Поліковська
18.04.2023 17:28
Зоозахисники UAnimals поскаржилися у поліцію через відео блогерки із морськими котиками
Зоозахисники UAnimals поскаржилися у поліцію через відео блогерки із морськими котиками
UAnimals вважають неприпустимою пропаганду експлуатації тварин.

Зоозахисники UAnimals звернулися до поліції після того, як виявили у TikTok відео з готельного номера Nemo Hotel Resort & SPA в Одесі, на якому зафіксовані морські котики. Тварин для відео задіяла блогерка st.makeeva.family. Про це організація повідомила на своїй сторінці у Facebook.

В UAnimals припускають, що тварин для фотосесії блогерці надали в одеському дельфінарії «Немо».

«Допис спричинив хвилю обурення. Ми отримали шквал повідомлень та тисячі позначок із проханням запобігти знущанню над тваринами. Ми вважаємо таку ситуацію неприпустимою, тож одразу подали заяву до поліції за частиною 12 статті 25 закону України, яка забороняє надавати фотопослуги з дикими тваринами поза межами зоопарків, цирків та дельфінаріїв. — пояснили в організації. — Відео та фото були зроблені в готельному номері Nemo Hotel Resort & SPA, не в дельфінарії. Ймовірно, фотопослуги з дикими тваринами надаються мешканцям готелю, що є негуманним та незаконним».

Зоозахисники додали, що «така поведінка блогерів та керівництва готельного комплексу «Немо» є жорстоким поводженням із тваринами та пропагандою експлуатації».

Під дописом на сторінці спа-готелю «Немо» у Facebook, що рекламує масаж із рибками, дописувачі вимагають публічних пояснень щодо поводження із морськими котиками.

Нагадаємо, на сайті президента зареєстрована петиція про заборону в Україні соціальної мережі TikTok, збір підписів триває.

Фото: UAnimals.official / Facebook

ms.detector.media