ms.detector.media
Валерія Буняк
01.04.2023 16:55
Білий дім відмовляється платити за підписку на Twitter Blue
Білий дім відмовляється платити за підписку на Twitter Blue
Імовірно, що президент і віцепрезидент продовжуватимуть використовувати сіру галочку верифікації.

Білий дім не планує платити за те, щоб офіційні профілі його співробітників у Twitter продовжували верифікацію. Про це повідомило видання Axious.

Згідно з Axios, директор Білого дому з цифрової стратегії Роб Флаерті надіслав вказівки співробітникам електронною поштою.

«Наскільки ми розуміємо, Twitter Blue не надає перевірку на рівні особи як послуга. Таким чином, синя позначка тепер просто служитиме підтвердженням того, що обліковий запис є платним користувачем», — йдеться в електронному листі.

Ці вказівки не обов’язково стосуються державних установ, але згідно з джерело, знайомими з планами Білого дому, у майбутньому їх можуть надіслати деяким установам і департаментам.

Деякі посадовці Білого дому, як-от президент і віцепрезидент, ймовірно, продовжуватимуть використовувати сіру галочку верифікації.

У своєму електронному листі Флаерті сказав, що відповідно до оновленої політики Twitter, він більше не зможе гарантувати перевірку облікових записів федеральних агентств, що не відповідають новим вимогам відповідності.

Нагадаємо, на сьогодні Twitter Blue доступна у близько 50 країнах світу, зокрема й в Україні.

Тепер охочі можуть вільно оплатити тариф карткою українського банку, без необхідності використання сервісу VPN для обходу регіональних обмежень.

У додатку вартість місячної передплати Twitter Blue становить 406 гривень, а річної — 4245. У вебверсії — 8 доларів за місяць на місяць та 84 доларів за рік.

Відповідно до умов підписки, користувачі Twitter Blue можуть отримати «офіційну» блакитну позначку, вищий рейтинг у відповідях та пошуку, удвічі менше реклами в стрічці, можливість публікування довших відео та створення повідомлень довжиною до 4 тисяч символів, а також першочерговий доступ до нових функцій, які зявлятимуться у подальшому.

Раніше дослідники некомерційної групи Reset повідомляли, що облікові записи, які поширюють кремлівську пропаганду, використовують нову платну систему перевірки Twitter, щоб стати більш помітними на глобальній платформі.

Такі акаунти стверджують, що розташовані за межами Росії. Через це вони можуть платити за перевірку, не порушуючи санкцій США. Однак вони регулярно публікують статті з російських ЗМІ, заяви офіційних осіб і брехню про Україну.

Фото: wbeem/Flickr

ms.detector.media