ms.detector.media
Юлія Поліковська
30.03.2023 16:37
ВООЗ змінила підхід до ревакцинації проти COVID-19
ВООЗ змінила підхід до ревакцинації проти COVID-19
Урядам рекомендували не пропонувати додаткову вакцинацію для дітей та підлітків від коронавірусу, якщо вони здорові.

Всесвітня організація охорони здоров’я адаптувала свої рекомендації щодо вакцинації проти COVID-19 для нової фази пандемії, повідомило агенство Reuters.

Агентство ООН заявило, що необхідно зосередити зусилля на вакцинації тих, хто найбільше ризикує отримати важкий перебіг захворювання або померти від COVID-19, з урахуванням появи імунітету до коронавірусної інфекції, внаслідок широке поширення інфекції та вакцинації від нього у світі.

У ВООЗ здорових дітей та підлітків віднесли до групи із «низьким ризиком», і закликали країни враховувати такі чинники, як важкість захворювання, перш ніж рекомендувати вакцинацію цієї групи.

Також комітет експертів ВООЗ заявив, що додаткові ревакцинації проти COVID-19, окрім початкової серії — два щеплення та бустер — більше не рекомендовані людям із групи «середнього ризику».

До групи із «високим ризиком» віднесли літніх людей та молодих, які мають хронічні захворювання. Також до цієї групи потрапили вагітні жінки та медики, що працюють із коронавірусними хворими. Їм рекомендують бустерну дозу через шість або 12 місяців після останньої ревакцинації, залежно від віку особи та стану імунодефіциту.

Нові рекомендації з’явилися, оскільки країни застосовують різні підходи. У деяких країнах з високим рівнем доходів, як у Великій Британії та Канаді, вже пропонують людям з високим ризиком здійснити ревакцинацію навесні, через шість місяців після останньої дози.

Нагадаємо, у застосунку «Дія» з’явилася можливість генерувати цифровий COVID-сертифікат. Це можуть зробити громадяни, які отримали щеплення проти COVID-19 за кордоном.

Фото: Unsplash

ms.detector.media