ms.detector.media
Юлія Поліковська
29.03.2023 12:55
У Вікіпедії з'явився аудіологотип
У Вікіпедії з'явився аудіологотип
«Звук усіх людських знань» обирали серед понад 3200 запропонованих на конкурс.

У Вікіпедії з'явився звуковий логотип, який назвали «Звук усіх людських знань». Про це Wikimedia повідомила у своєму блозі.

Фонд Wikimedia провів конкурс з вибору аудіологотипу для Вікіпедії і «проєктів, для яких візуальні логотипи не підходять».

Фонд отримав 3235 робіт від понад 2 тисяч учасників із 135 країн. Аудіоролики перевіряли музикознавці, а також фахівці з авторського права. Переможця обирали голосуванням серед десятки найкращих.

Перемогла робота Таддеуса Осборна, вченого-ядерника. У запропонованому ним чотирисекундному аудіоролику звук поєднує тремтіння книжкових сторінок, клацання клавіатури та синтезовані тони. Послухати «Звук усіх людських знань» можна на сторінці у Вікіпедії.

«Як відданий шанувальник Вікіпедії, я твердо вірю, що прагнення платформи достовірної та безкоштовної інформації має важливе значення для нашого глобального успіху. Додавши свій звук, я сподіваюся зробити Вікіпедію ще доступнішою та привабливішою, дозволяючи читачам, а тепер і слухачам, розпочати власну подорож відкриттів і знань. Маючи під рукою більше відповідей та інформації, ми можемо вирішити великі проблеми та створити світле майбутнє для всіх», — зазначив переможець конкурсу.

Автор аудіологотипу отримає приз у 2500 доларів. Wikimedia відправить аудіологотип на доопрацювання до професійної студії звукозапису, його остаточну версію представлять наприкінці травня цього року.

У Wikimedia пояснили, що у світі постійно зростає кількість активних користувачів голосових помічників. То ж аудіологотип потрібен для того, щоб слухачам було зручно помічати переходи на Вікіпедію та Вікідані.

Нагадаємо, у січні у «Вікіпедії» вперше за десять років з'явився оновлений інтерфейс.

Фото: Wikimediafoundation

ms.detector.media