ms.detector.media
Валерія Буняк
26.03.2023 13:40
Bloomberg: Microsoft погрожує обмежити доступ до своїх даних для конкурентів, які створюють інструменти пошуку зі штучним інтелектом
Bloomberg: Microsoft погрожує обмежити доступ до своїх даних для конкурентів, які створюють інструменти пошуку зі штучним інтелектом
Microsoft і Google є єдиними компаніями, які індексують весь інтернет.

Корпорація Microsoft заявила, що може припинити доступ до своїх даних інтернет-пошуку, які вона ліцензує для конкурентних пошукових систем, якщо вони не припинять використовувати їх як основу для своїх власних чатів з технологією штучного інтелекту. Про це повідомило видання Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Як відомо, корпорація ліцензує дані у своєму пошуковому індексі Bing іншим компаніям, які пропонують веб-пошук. Серед них — Yahoo і DuckDuckGo Apollo Global Management Inc. У лютому Microsoft інтегрувала в Bing бот на основі штучного інтелекту ChatGPT від OpenAI.

Водночас конкуренти почали створювати власні чатботи зі штучним інтелектом. Зокрема, Google випустив Bard, пошукова система DuckDuckGo створила функцію DuckAssist, а пошуковики You.com і Neeva Inc. представили служби штучного інтелекту YouChat і NeevaAI відповідно.

Пошукові системи DuckDuckGo, You.com і Neeva використовують індекс Bing від Microsoft, аби отримати певні дані для власних продуктів.

Так, за словами анонімних співрозмовників, Microsoft повідомила щонайменше двом клієнтам, що використання Bing для їхніх ШІ-інструментів порушує умови контракту. Технологічна компанія може припинити дію ліцензій, що надають доступ до її пошукового індексу.

Bloomberg зазначив, що Microsoft і Google є єдиними компаніями, які індексують весь Інтернет. Оскільки Google обмежив доступ до свого індексу, майже всі інші пошукові системи почали використовувати саме Bing.

Інтернет-індексування — це додання відомостей про сайт роботом пошукової машини до бази даних, яка пізніше використовується для пошуку інформації на проіндексованих ресурсах. 

Нагадаємо, нещодавно корпорація Microsoft додала нову функцію до свого чатбота Bing, яка дозволяє перемикатися між різними тонами для відповідей. 

Тепер користувачі зможуть обрати з трьох варіантів відповідей чатбота на основі ШІ: креативні, збалансовані та точні. Творчий режим включає відповіді, які є «оригінальними та винахідливими», тоді як точний режим надає перевагу чіткості та доречності для більш фактичних та лаконічних відповідей.

Раніше корпорація Microsoft анонсувала презентацію того, як її новий штучний інтелект Prometheus, подібний до ChatGPT, розширить основні програми Word, PowerPoint і Outlook. Користувачі можуть використовувати нову модель у веб-програмах Office завдяки вбудування бічної панелі Bing у браузер Microsoft Edge. 

У матеріалі The Verge йдеться про те, що корпорація намагається швидше інтегрувати штучний інтелект у свої програми через темпи розвитку її конкурента Google. Останній, зокрема, у лютому створив чатбот на основі штучного інтелекту Bard.

Фото: Мінцифри

ms.detector.media