ms.detector.media
Валерія Буняк
21.03.2023 17:30
Дитячі книги про онкологію випустить артвидавництво «Чорні вівці»
Дитячі книги про онкологію випустить артвидавництво «Чорні вівці»
Частину гонорару авторки та ілюстраторки однієї з книг передадуть до фонду «Таблеточки».

У Чернівцях наприкінці березня артвидавництво «Чорні вівці» видасть дитячі книги «Бабуся та рак» української письменниці Марії Правди та «Верхи на єдинорогах» норвезької авторки Маріанджели Ді Фіоре про онкологічні захворювання. Про це повідомило Суспільне. 

За словами головної редакторки видавництва Христі Венгринюк, сюжет та ілюстрації книг допоможуть дітям дізнатися про хворобу й зрештою не асоціювати її з чимось невідомим.

«Дитина — сформована особистість, і з нею потрібно говорити про все, зокрема про втрати. Ніхто не застрахований від того, що у дитини помре тваринка. Книга допоможе їй зрозуміти, як це пережити та як справитися з цим самій», — цитує редакторку Суспільне.

Книга «Бабуся та рак» висвітлює те, як дитина хоче «відтягнути» рак, який причепився до її близької людини. Саме так говорить донька письменниці Марії Правди, тому книга є автобіографічною.

У книжці «Верхи на єдинорогах» йдеться про історію хвороби дівчинки. Як зазначила Венгринюк, складність книги полягає в тому, що співрозмовником є дитина, яка сама проживає цей шлях.

Проєкт реалізували за допомогою залучення внесків доброчинців через платформу «Велика ідея». Частину гонорару авторки та ілюстраторки (37,50%) передадуть до фонду «Таблеточки».

Загалом вийде по тисячі примірників кожної книжки, які буде можливість придбати в книгарнях Чернівців.

Видавництво «Чорні вівці» засноване Святославом Померанцевим, Василем Дроняком та Христею Венгринюк у 2015 році в Чернівцях, основною спеціалізацією є українська та закордонна дитяча література.

Нагадаємо, раніше Благодійний фонд Катерини Білоруської презентував першу україномовну збірку терапевтичних аудіоказок «Таємні історії маленьких і великих перемог» письменниці Тані Стус. 

Збірка містить 10 аудіоказок, що пояснюють дітям складні питання, які виникають під час війни. Проєкт озвучила українська співачка Alyosha, а зміст оповідань створили за участі сімейної психологині Світлани Ройз

Ілюстрація Анни Сурган: видавництво «Чорні вівці»

ms.detector.media