ms.detector.media
Юлія Поліковська
21.03.2023 16:50
Учителів запрошують долучатися до конкурсу з розвитку медіаграмотності
Учителів запрошують долучатися до конкурсу з розвитку медіаграмотності
Автори найцікавіших вправ отримають дипломи та гонорари.

Всеукраїнський конкурс для вчителів з інтеграції медіаграмотності у зміст навчальних предметів для учнів 9-10 класів триватиме до 29 березня. Про це повідомила пресслужба Академії української преси, яка проводить реалізує ініціативу у співраці із Міністерством освіти і науки України.

Зазначено, що державний стандарт базової середньої освіти, який визначає вимоги до обов’язкових результатів навчання та компетентностей учнів, на сьогодні містить значний медіаосвітній потенціал.

Педагоги, які бажать долучитися до конкурсу, можуть подати до трьох планів-конспектів вправ, котрі скеровані на розвиток медіаграосвітніх компетентностей учнів в одній з освітніх галузей, а саме: мовно-літературній, математичній, природничій, технологічній, мистецькі, галузі громадянської та історичної освіти, галузі інформатики, здоров’я чи фізичної культури.

Усі плани-конспекти вправ, які надійдуть на конкурс, будуть розміщені на тулбоксі з уроками та вправами для розвитку медіаграмотності за посиланням. Ці напрацювання зможуть використовувати під час роботи інші педагоги.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити форму до 29 березня 2023 року.

Результати конкурсу будуть оголошені до 15 квітня 2023 року на сайті АУП та на її сторінці у Facebook. Автори восьми найкращих вправ отримають дипломи I-го ступеня та гонорари.

Нагадаємо,  також триває конкурсний відбір для участі вчителів у проєкті IREX в Україні «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті».

Фото: АУП

ms.detector.media