ms.detector.media
Юлія Поліковська
21.03.2023 10:07
Amazon звільнить 9 тисяч працівників
Amazon звільнить 9 тисяч працівників
Це — друга масова хвиля скорочень у глобальній компанії.

Amazon у найближчі тижні звільнить 9 тисяч співробітників. Про це повідомило CNBC, посилаючись на службову записку для персоналу гендиректора компанії Енді Джассі.

Очікується, що скорочення відбудуться у підрозділах хмарних обчислень, реклами, кадрів та обслуговування стримінгу Twitch.

За словами Джассі, компанія взяла до уваги економічну ситуацію, а також «невизначеність, яка існує в найближчому майбутньому». Компанія саме завершила формування бюджету на цей рік.

«Основним принципом нашого річного планування в цьому році було бути більш економними, але при цьому дозволяти нам інвестувати в ключові довгострокові проєкти, які, на нашу думку, можуть суттєво покращити життя клієнтів і Amazon в цілому», — заявив Джассі.

Зазначимо, у середині січня в Amazon оголосили першу хвилю глобального скорочення, йшлося про 18 тисяч працівників відділів роздрібної торгівлі, пристроїв, рекрутингу та управління персоналом у всьому світі.

Під час пандемії Covid-19 Amazon активно збільшувала людські ресурси: до кінця 2021 року кількість працівників у компанії зросла до понад 1,6 мільйона осіб у порівнянні з 798 тисячами у четвертому кварталі 2019 року.

Нагадаємо, витрати Amazon у 2022 році на телебачення, фільми та музику зросли на 28%. Загалом у 2022 році компанія витратила на відео та музику 16,6 мільярдів доларів.

Фото: Unsplash

ms.detector.media