ms.detector.media
Валерія Буняк
19.03.2023 11:15
Ілон Маск:Twitter відкриє вихідний код, який мережа використовує для рекомендацій дописів
Ілон Маск:Twitter відкриє вихідний код, який мережа використовує для рекомендацій дописів
Власник платформи зазначив, що таке рішення дозволить покращити якість рекомендацій, хоча «забезпечення прозорості коду спочатку буде неймовірно незручним».

Ілон Маск заявив, що 31 березня Twitter відкриє весь код, який соцмережа використовує для рекомендацій твітів. Про це пише видання Gadgets Now з посиланням на допис бізнесмена.

Twitter will open source all code used to recommend tweets on March 31st

— Elon Musk (@elonmusk) March 17, 2023

«Наш "алгоритм" надто складний і не повністю зрозумілий внутрішньо. Люди виявляють багато дурниць, але ми виправлятимемо проблеми, як тільки вони будуть знайдені», — повідомив Маск.

Окрім цього, команда компанії наразі розробляє спрощений підхід, щоб обслуговувати більш привабливі твіти, однак робота над цим все ще триває. Як зазначив Маск, код цього алгоритму теж буде відкритим.

«Забезпечення прозорості коду спочатку буде неймовірно незручним, але це повинно призвести до швидкого покращення якості рекомендацій. Найголовніше, ми сподіваємося завоювати вашу довіру», — додав він.

Gadgets Now також нагадує, що раніше гендиректор Twitter заявив, що найближчими місяцями компанія використовуватиме штучний інтелект, щоб «виявляти та висвітлювати маніпуляції громадською думкою на цій платформі».

12-13 листопада Маск звільнив без попередження близько 4400 із 5500 аутсорсингових працівників Twitter. Вони працювали над модерацією контенту, розробкою програм та маркетингом. 

А минулого місяця бізнесмен звільнив з Twitter близько 200 працівників, серед яких були ключові співробітники компанії.

Нещодавно ми також писали про результати дослідження BBC Monitoring, які свідчать про те, що власники облікових записів, які раніше зазнали блокування у Twitter за поширення дезінформації, забороненого контенту та мови ворожнечі, після відновлення продовжують зловживання. Проблеми з модерацією контенту у соцмережі дозволили поширюватися і російській пропаганді.

Фото: Alexander Shatov / Unsplash

ms.detector.media