ms.detector.media
Юлія Поліковська
15.03.2023 11:20
Meta оголосила другу хвилю скорочень
Meta оголосила другу хвилю скорочень
Звільнення торкнуться 10 тисяч працівників.

Корпорація Meta Platforms оголосила про намір звільнити 10 тисяч працівників у цьому році. Про це йдеться у блозі компанії.

Також керівництво компанії вирішило відмовитися від наміру заповнювати 5 тисяч вакантних робочих місць.

У зверненні до персоналу 14 березня керівник корпорації Марк Цукерберг повідомив, що більшість нових скорочень будуть оголошені упродовж найближчих двох місяців, проте загалом вони триватимуть до кінця року.

Він пов’язав скорочення людських ресурсів корпорації зі зміною економічної ситуації.

«Протягом більшої частини нашої історії ми спостерігали стрімке зростання прибутку рік за роком і мали ресурси, щоб інвестувати в багато нових продуктів. Але минулий рік став тривожним дзвіночком. Світова економіка змінилася, конкурентний тиск зріс, і наше зростання значно сповільнилося. Ми скоротили бюджети, скоротили нашу площу нерухомості та прийняли важке рішення звільнити 13% нашої робочої сили», – зазначив Цукерберг.

За його словами, несприятливими чинниками, що призвели до такого рішення, є підвищення відсоткових ставок на фондових біржах, що уповільнюють темпи зростання економіки, геополітична нестабільність та посилення регулювання, що призводить до збільшення витрат на інновації.

Він також додав, що нова економічна реальність триватиме «багато років».

Як відомо, корпорація Meta Platforms, яка володіє соцмережами Facebook, Instagram та месенджером WhatsАpp, у листопаді минулого року звільнила 11 тисяч працівників.

Фото: Billionaires Success/Flickr

ms.detector.media