ms.detector.media
Юлія Поліковська
15.03.2023 10:40
Компанія OpenAI представила нову модель штучного інтелекту GPT-4
Компанія OpenAI представила нову модель штучного інтелекту GPT-4
У подальшому з'явиться мобільний застосунок ChatGPT на базі нейромережі GPT-4.

Компанія OpenAI офіційно представила свою нову модель штучного інтелекту GPT-4. Вона здатна сприймати не лише текстову інформацію, але й візуальну. Про це йдеться у презентації компанії.

Зазначається, що GPT-4 став більш креативним і придатним для співпраці, у порівнянні з попереднім GPT-3,5.

GPT-4 може сприймати інформацією не лише за допомогою введення тексту, а й під час голосового спілкування, надсилання зображення, звуку чи відео. З іншого боку, за текстовим запитом користувача модель може генерувати відео, картинки та звуки. Це значно розширює можливі сфери його використання: модель може виконувати з користувачами як технічні завдання, наприклад написання коду, так і творчі: створювати тексти пісень, писати сценарії, а також значно краще працювати зі стилем письма автора.

За даними розробників, відповіді GPT-4 стануть грунтовнішими, адже нова модель оперує більшою кількістю наукових даних. До того ж вона зможе генерувати до 25 тисяч слів, у той час як ChatGPT здатен генерувати відповіді, у яких – до 3 тисяч слів. Також нова модель – багатомовна: запитання можна ставити однією мовою, а відповідь отримувати іншою.

Розробники запевняють, що доклали значних зусиль, щоб врахувати зауваження щодо безпеки користувачів.

«Ми витратили 6 місяців, щоб зробити GPT-4 більш безпечним і узгодженим. За нашими внутрішніми оцінками, GPT-4 на 82% рідше реагує на запити за забороненим контентом і на 40% частіше надає фактичні відповіді, ніж GPT-3,5», – зазначили в OpenAI.

У компанії повідомили, що  вже співпрацюють з низкою компаній для інтеграції GPT-4 у їхні продукти, зокрема з Duolingo, Stripe і Khan Academy.

Зазначимо, наразі GPT-4 можуть скористатися лише платні передплатники ChatGPT Plus, це коштує 20 доларів на місяць, а також тестувальники.

В OpenAI зазначили, що незабаром планують випустити мобільний додаток ChatGPT на базі нейромережі GPT-4. Наразі спілкуватися з чат-ботом можна тільки в браузері.

Нагадаємо, чат-бот із штучним інтелектом ChatGPT почав працювати в Україні у середині лютого.

Нещодавно ChatGPT зміг успішно скласти випускні іспити з юриспруденції в Університеті Міннесоти та управління бізнесом в Вортонській школі бізнесу при Пенсільванському університеті. Проте провалив іспит із державної служби Індії, який вважається одним із найскладніших у світі.

Фото: twitter.com/ny_breaking

ms.detector.media