ms.detector.media
Юлія Поліковська
14.03.2023 12:40
Microsoft розформував команду, яка навчала, як відповідально створювати інструменти ШІ
Microsoft розформував команду, яка навчала, як відповідально створювати інструменти ШІ
Звільнення відбулося саме тоді, коли команда зосередилися на моделюванні наслідків появи інструментів Microsoft на основі OpenAI для глобальної аудиторії.

Компанія Microsoft звільнила всю команду Ethics & Society в організації штучного інтелекту в рамках нещодавніх звільнень, які торкнулися 10 тисяч співробітників у всій компанії, повідомило видання The Verge, посилаючись на дані Platformer.

Офіційно Microsoft активно підтримує Офіс відповідального штучного інтелекту, якому доручено розробляти правила та принципи для управління ініціативами компанії щодо штучного інтелекту. Компанія каже, що її загальні інвестиції у відповідальну роботу зростають, незважаючи на нещодавні звільнення.

Команда з етики та суспільства була найбільшою у 2020 році, коли в ній було близько 30 співробітників, включаючи інженерів, дизайнерів і філософів.

Зокрема команда розробила рольову гру під назвою Judgement Call, яка допомогла дизайнерам уявити потенційну шкоду, яку може спричинити штучний інтелект, і враховувати її під час розробки продукту. Це була частина більшого «набору інструментів для відповідальних інновацій», який команда оприлюднила для всіх.

У жовтні минулого року команду вже скорочували, а в березні звільнили остаточно. 

Колишні співробітники команди вважають, що команда Ethics & Society відіграла вирішальну роль у забезпеченні того, щоб принципи відповідального ШІ компанії дійсно відображалися в дизайні продуктів, які постачаються. Один із співробітників висловив побоювання, що звільненя команди залишить фундаментальну прогалину в досвіді користувача та цілісному дизайні продуктів ШІ.

Усунення команди відбулося саме тоді, коли інші співробітники групи зосередилися на, мабуть, найбільшому виклику: передбачити, що станеться, коли Microsoft випустить інструменти на основі OpenAI для глобальної аудиторії.

Нагадаємо, Microsoft пообіцяв невдовзі презентувати свій новий штучний інтелект у програмах Office. Корпорація намагається швидше інтегрувати ШІ у свої програми через темпи розвитку її конкурента Google.

Нещодавно компанія Microsoft випустила доповнення до відеогри Flight Simulator, яке дозволяє користувачам спробувати себе в ролі пілота цифрової копії «Мрії».

Фото: Pixabay

ms.detector.media