ms.detector.media
Валерія Буняк
12.03.2023 10:16
Благодійну книгу про порятунок тварин від війни випустила Save Pets of Ukraine
Благодійну книгу про порятунок тварин від війни випустила Save Pets of Ukraine
Автори хочуть привернути увагу до безпритульних тварин в Україні, кількість яких зросла на 20-30% у тилових областях та на 100% у притулках прифронтових областей внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Команда ініціативи Save Pets of Ukraine випустила благодійну збірку історій про порятунок тварин від війни «Рятуючи чотирилапих (та людей) в Україні». Усі кошти з продажу передадуть на допомогу притулкам для собак та котів.

«Це збірка надихаючих історій зі щасливим кінцем про котів, собак та їхніх власників і волонтерів, які змушені були евакуюватись від війни і підтримували один одного. А також про людей, які щоденно дбають про велику кількість чотирилапих, які опинилась на вулиці. Це історії про те, як люди рятують тваринок, а вони у відповідь рятують своїх турботливих людей», — зазначили автори книги.

Героями збірки «Рятуючи чотирилапих (та людей) в Україні» стали дві жінки, яким вдалося вивезти 47 котів з Києва до Німеччини на початку повномасштабного вторгнення; військові та собаки «на нулі»; пара, яка рятувала домашніх улюбленців з замкнених покинутих квартир; жінка, у якої живе понад 60 собак, та інші.

Книга має на меті привернути увагу до безпритульних тварин в Україні, кількість яких зросла на 20-30% у тилових областях та на 100% і більше у притулках прифронтових областей за останній рік. Наразі 25 799 собак та 19 473 коти перебувають під опікою притулків та волонтерів. 

У книзі також можна знайти історії адопції чотирилапих. Автори збірки сподіваються, що ці приклади надихнуть читачів.

«Адже прилаштування безпритульних тварин в сім’ї є найкращим та найбільш гуманним способом скорочення кількості хвостиків у притулках та на вулицях. Так, ще за кілька тижнів до виходу книги, коли про неї дізнався редактор одного з національних телеканалів, він записався на співбесіду, аби взяти в свою сім’ю кішку», — розповіли у Save Pets of Ukraine.

Купити книгу можна за благодійний внесок від 200 грн можна на сайті ініціативи. 

Нагадаємо, нещодавно Благодійний фонд Катерини Білоруської презентував першу україномовну збірку терапевтичних аудіоказок «Таємні історії маленьких і великих перемог» письменниці Тані Стус.

Збірка містить 10 аудіоказок, що пояснюють дітям складні питання, які виникають під час війни. Проєкт озвучила українська співачка Alyosha, а зміст оповідань створили за участі сімейної психологині Світлани Ройз.

Фото: Save Pets of Ukraine 

ms.detector.media