ms.detector.media
Юлія Поліковська
09.03.2023 15:48
У Львові запрошують дітей на безкоштовний курс з основ журналістики та медіаграмотності
У Львові запрошують дітей  на безкоштовний курс з основ журналістики та медіаграмотності
Програма призначена для школярів віком від 12 до 17 років

Всеукраїнська асоціація «Нова Доба», що займається розвитком громадянської освіти, анонсувала набір учнів до медіашколи у Львові. Навчання для дітей віком від 12 до 17 років є безкоштовним, повідомила MediaSapiens авторка навчальної програми Яна Тимчук.

Вона розповіла, що торік проводила серію занять з журналістики для дітей у публічній бібліотеці на Мулярській у співпраці із креативною школою What If. Неформальне навчання відвідували львівські підлітки та діти зі статусом ВПО.

«Попередній курс мав практичний акцент. Ми вчилися створювати подкасти, працювати з відео. Діти опановували основи сторітелінгу»,  зазначила Яна.

За її словами, у межах цьогорічної медіашколи буде розширено компонент медіаграмотності.

«Під час занять діти дізнаються, які джерела інформації обирати. Як розпізнавати фейки та діпфейки. Чому не можна некритично сприймати на віру інформацію інфлюенсерів. Важливо, щоб у наших обставинах діти змалку вчилися орієнтуватися у медіапросторі. Усі ми бачимо, які масштаби має інформаційна війна, і якої шкоди завдає російська пропаганда»,  розповіла авторка курсу.

Вона зазначила, що під час навчання знайомить підлітків із найактуальнішими медійними кейсами та українськими напрацюваннями з медіаграмотності, зокрема створеними Українською академією преси для педагогів, національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр».

Податися на навчання у медіашколі, заняття якої відбуватимуться щоп’ятниці, потрібно заповнити онлайнформу.

Нагадаємо, нещодавно відбулася презентація громадських організації, на якій представили низку власних інструментів для розвитку медіаграмотності.

Фото: facebook.com/assoc.nova.doba

ms.detector.media