ms.detector.media
Юлія Поліковська
08.03.2023 17:37
ВВС: Після того, як платформу очолив Ілон Маск, у Twitter повернулися хейтери та антивакцинатори
ВВС: Після того, як платформу очолив Ілон Маск, у Twitter повернулися хейтери та антивакцинатори
Проблеми з модерацією контенту у соцмережі відкрили шлюз для російської пропаганди.

Власники облікових записів, які раніше зазнали блокування у Twitter за поширення дезінформації, забороненого контенту та мови ворожнечі, після відновлення продовжують зловживання. Про це свідчать результати дослідження BBC Monitoring, під час якого проаналізували понад 1100 облікових записів Twitter, які були відновлені за нового власника Ілона Маска.

Для аналізу дослідники відібрали облікові записи, які були відновлені у соцмережі з 27 жовтня 2022 року – у день, коли Маск став власником компанії  до 10 січня. До уваги брали лише профілі з понад 10 тисячами підписників.

Зміст, що порушує правила Twitter та права людини у широкому сенсі, аналітики виявили у понад третині відновлених профілів.

190 облікових записів, які потрапили у поле зору дослідників, пропагували ненависть і насильство, у тому числі зображення зґвалтувань, а також образи відносно жінок і ЛГБТ-спільноти. Також було виявлено невелику кількість облікових записів, які містять малюнки, які демонструють сексуальну експлуатацію дітей.

У понад 270 акаунтах зафіксоване поширення дезінформації, пов'язаної з темою виборів та вакцин від Covid. Так, неправдиві та оманливі заяви про вибори та їхні результати поширюють понад сто облікових записів.

Правила Twitter забороняють поширювати інформацію про насильство, погрози через расову приналежність, гендер, сексуальну орієнтацію, та інший контент, який має на меті «дегуманізувати, принизити або посилити негативні або шкідливі стереотипи». Також у правилах йдеться про «нульову толерантність» до будь-яких матеріалів, що містять або пропагують сексуальну експлуатацію дітей.

На момент оприлюднення аналізу із 1100 згадуваних облікових записів повторно заблокували трохи більше десяти.

«Більшість відновлених облікових записів у нашому наборі даних не пропагували відверту дезінформацію чи ненависть. – зазначили автори дослідження  Проте для інших амністія, здається, стала можливістю повторити поведінку, яка призвела до їх заборони».

Раніше колишні та діючі співробітники Twitter повідомили ВВС, що в останні місяці в соцмережі помітно зросла кількість публікацій з агресивною риторикою, розпалюванням ненависті, пропагандою сексуальних злочинів, політичною пропагандою та маніпуляціями.

Нагадаємо, що Ілон Маск в листопаді оголосив загальну амністію для  акаунтів, які були заблоковані,  якщо вони  «не порушували закон і не займалися відвертим спамом». Також платформа Twitter практично перестала боротися з російською пропагандою.

Нагадаємо, видання The Washington Post з посиланням на дослідження некомерційної групи Reset повідомило, що останнім часом облікові записи, які поширюють кремлівську пропаганду, використовують нову платну систему перевірки Twitter, щоб стати більш помітними на глобальній платформі.

Фото: help.twitter.com

ms.detector.media