ms.detector.media
Валерія Буняк
04.03.2023 16:45
ЗМІ: У грудні доходи та прибуток Twitter впали на 40%
ЗМІ: У грудні доходи та прибуток Twitter впали на 40%
Це сталося після того, як рекламодавці у грудні почали масово відмовлятися від платформи, а, як відомо, саме реклама складає близько 90% доходів компанії.

У грудні минулого року дохід і прибутки Twitter впали приблизно на 40%. Про це пише Reuters з посиланням на повідомлення видання The Wall Street Journal (WSJ).

За даними джерел WSJ, у компанії Twitter відбулося падіння доходів і прибутків кілька місяців тому після того, як багато рекламодавців відмовилися від платформи. Компанія досі не відповіла на запит видання про коментарі.

Як відомо, рекламодавці скоротили свої витрати на просування в Twitter після того, як компанію придбав та очолив Ілон Маск. Бюджети рекламодавців, призначені на присутність у Twitter, впали на 71% у грудні.

За оцінками Pathmatics, 14 з 30 найбільших рекламодавців Twitter зупинили всю рекламу на платформі після того, як 27 жовтня Маск очолив компанію.

Зауважимо, саме продажі реклами складають близько 90% доходів Twitter.

Наприкінці грудня Маск заявив, що у компанії є фінансові проблеми, однак швидке банкрутство їй не загрожує. За даними Bloomberg, бізнесмен став першою людиною в історії, яка втратила $200 мільярдів статків. 

Нагадаємо, у січні з'явилося повідомлення про те, що після того, як Ілон Маск придбав Twitter, компанію покинули близько 80% працівників. Тоді у компанії працювало вже близько 1300 штатних робітників. Окрім цього, Маск залучив близько 130 людей з інших своїх компаній Tesla, SpaceX і The Boring Co до роботи соціальної мережі. Раніше Twitter налічував 7,5 тисяч спеціалістів.

Вже 26 лютого Ілон Маск знову звільнив з Twitter близько 200 працівників, серед них є ключові співробітники компанії. За даними ЗМІ, скорочення торкнулось 10% штату із приблизно 2 тисяч працівників, які досі працюють у компанії.

Фото: Unsplash

ms.detector.media