ms.detector.media
Валерія Буняк
04.03.2023 14:40
Зруйнованим українським школам передали понад 4 тисячі планшетів Apple
Зруйнованим українським школам передали понад 4 тисячі планшетів Apple
Пристрої у межах ініціативи «5 000 iPad для українських школярів» отримали заклади на Київщині, Харківщині, Миколаївщині та Чернігівщині.

Освітні заклади, зруйновані через бойові дії, отримали понад 4 тисячі планшетів Apple у рамках ініціативи «5 000 iPad для українських школярів». Про це повідомило Мінцифри у телеграмі.

«Це дасть змогу дітям продовжити навчання незалежно від місця проживання, а розширений функціонал пристрою дозволить здобувати якісну освіту. Цифровізуємо освітній процес та забезпечуємо доступ до знань за будь-яких умов», — йдеться в повідомленні.

Наразі пристрої вже отримали по чотири школи на Київщині, Харківщині та Миколаївщині, а також два заклади у Чернігівській області.

Ініціативу реалізувало МОН України спільно з Міжнародною компанією ASBISc Enterprises PLC, Комітетом Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Міністерством цифрової трансформації України Громадською організацією «Севен Філдс».

Нагадаємо, раніше у європейських містах встановили 11 пунктів збору техніки для постраждалих від війни українців у межах ініціативи Laptops for Ukraine. Поставки зібраної техніки будуть координуватися через Механізм цивільного захисту ЄС. Вже в Україні Мінцифри скеровуватиме передачу відповідно до запитів інших державних установ.

Фото: Мінцифри/телеграм

ms.detector.media