ms.detector.media
28.02.2023 16:34
У Facebook, Instagram та WhatsApp з'являться чатботи зі штучним інтелектом
У Facebook, Instagram та WhatsApp з'являться чатботи зі штучним інтелектом
Марк Цукерберг: У довгостроковій перспективі Meta планує розробити повноцінних «особистостей» під керуванням штучного інтелекту.

Компанія Meta оголосила про намір розробити чатботи зі штучним інтелектом для Messenger, Instagram і WhatsApp. Про це повідомив CEO компанії Марк Цукерберг.

Проєктом опікуватиметься група розробників, що працюють над штучним інтелектом для продуктів Meta. Насамперед, команда зосередиться на створенні «креативних інструментів» штучного інтелекту.

За даними Axios, проектом керуватиме колишній виконавчий директор Apple Ахмад Аль-Дале, а команда підпорядковуватиметься директору з продуктів Крісу Коксу.

У довгостроковій перспективі Meta зосередиться на розробці «особистостей» під керуванням штучного інтелекту, які матимуть певний функціонал і «різними способами допомагатимуть людям». 

Зараз вивчаються можливості роботи з текстовими чатами у WhatsApp та Messenger, імовірно, це будуть боти для розмов у стилі ChatGPT.  Також вивчаються можливості роботи зображеннями, наприклад, творчими фільтрами в Instagram.

24 лютого Марк Цукерберг оголосив про запуск мовної моделі штучного інтелекту під назвою LLaMA (Large Language Model Meta AI). Модель буде доступною для спільноти дослідників штучного інтелекту, щоб інші фахівці «могли легше тестувати нові підходи до обмеження або усунення проблем у великих мовних моделях»

Доступ до моделі нададуть індивідуально академічним дослідникам, урядовим та громадським організаціям, дослідницьким лабораторіям усього світу. Подати заявку на отримання можна за посиланням

Фото: Anthony Quintano/Flickr

ms.detector.media