ms.detector.media
Марина Баранівська
16.02.2023 14:18
Користувачі TikTok, Instagram і Facebook зазвичай ігнорують сповіщення про потенційно неправдиву інформацію — Bloomberg
Користувачі TikTok, Instagram і Facebook зазвичай ігнорують сповіщення про потенційно неправдиву інформацію — Bloomberg
І продовжують їх читати та поширювати серед своїх підписників.

Повідомлення, які з’являються у TikTok, Instagram або Facebook, коли користувач намагається поділитися публікацією, що містить потенційно неправдиву чи оманливу інформацію, зазвичай ігнорують. Про це свідчать дані звіту TikTok, оприлюднені минулого тижня. Про це пише Bloomberg.

Згідно зі звітом компанії, користувачі TikTok у Європейському Союзі у 71% випадків продовжують ділитися публікаціями після того, як бачать сповіщення, що контент є «неперевіреним». 

За даними аналогічного звіту Meta Platforms Inc., у Facebook користувачі беруть до уваги подібне сповіщення лише у 25% випадках. В Instagram кількість таких пильних користувачів зростає до 38%. 

Компанії намагаються заблокувати фейкові облікові записи та інформацію, яку вони можуть поширювати, а також надають детальні дані про свою політику щодо поширення політичної реклами та хакерства. До цього соцмережі зобов’язує нове законодавство ЄС, спрямоване на боротьбу з дезінформацією. 

Нагадаємо, раніше «Media Sapiens» писав про те, що VoxCheck презентував 19 найпопулярніших російських фейків, що поширювалися через телеграм. Також ми повідомляли, що за результатами дослідження Internews лише 63% українців під час війни не вважають актуальною проблему дезінформації.

Фото: Meta / Facebook

ms.detector.media