ms.detector.media
Валерія Буняк
11.02.2023 11:32
USAID виділить 60 мільйонів доларів на посилення кібербезпеки України
USAID виділить 60 мільйонів доларів на посилення кібербезпеки України
Крім цього, Нова Зеландія та Данія теж планують долучитися до проєктів у сфері кібербезпеки. Підтримка партнерів допоможе зміцнити захист українських сервісів, зокрема «Дію».

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надасть Україні 60 млн доларів на зміцнення кібербезпеки. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації у телеграмі. 

Як відомо, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зустрівся із заступницею керівника USAID Ізобель Коулман. Вона приїхала з візитом в Україну в супроводі посла США Бріджит Брінк.

«USAID познайомилась з роботою команди "Дії" із запуску послуг, їх розробки та реінжинірингу. Також оголосили про рішення надати додаткових 60 мільйонів доларів підтримки для зміцнення кібербезпеки країни»,  йдеться в повідомленні.

У Мінцифри зазначили, що фінансування від USAID допоможе зміцнити захист української критичної інфраструктури від кібератак, а також посилити українські сервіси, зокрема платформу «Дія».

У проєктах у галузі кібербезпеки також візьмуть участь Нова Зеландія та Данія. Окрім цього, USAID планує  підтримувати партнерські відносини з іншими державами, які теж допомагають Україні.

Відомство додало, що USAID сприяє розвитку цифрових інструментів та забезпеченню роботи державної інфраструктури, та подякувало американським партнерам за підтримку. 

Нагадаємо, нещодавно MediaSapiens повідомляв, що Сполучені Штати Америки планують допомогти іншим країнам розробляти спільно з Мінцифри України електронні системи за зразком української «Дії». Фонд USAID виділяє для цього 650 тисяч доларів.

Як відомо, на Всесвітньому економічному форумі вже представили естонський застосунок mRiik, який розробили спільно з Міністерством цифрової трансофрмації України. Цей додаток є аналогом «Дії». У відомстві зазначали, що команда «Дії» поділилася з естонськими колегами кодом застосунку та підходами до користувацького дизайну.

Фото: Pixabay

ms.detector.media