ms.detector.media
Роман Мельник
«MediaSapiens»
03.02.2023 16:51
«Рік ефективності»: акції Meta злетіли на 20%, а Цукерберг за день заробив рекордні $12,5 мільярда
«Рік ефективності»: акції Meta злетіли на 20%, а Цукерберг за день заробив рекордні $12,5 мільярда
Акції злетіли після успішного квартального звіту Meta та оголошення Цукербергом планів зробити компанію більш економною і ефективною.

Акції компанії Meta Platforms злетіли більш ніж на 20% після успішного квартального звіту та оголошення про плани зробити компанію більш економною і ефективною. Статки керівника Meta Марка Цукерберга підскочили на 12,5 млрд доларів у четвер, що стало найбільшим одноденним зростанням його статків. Про це пише Bloomberg.

Як зазначає видання, акції зросли в ході торгів після закриття нью-йоркських ринків у середу. За словами Bloomberg, якщо таке зростання збережеться, це буде найбільший внутрішньоденний стрибок з липня 2013 року.

«Цукерберг, який провів минулий рік, обіцяючи далеке майбутнє в метавсесвіті, був більше зосереджений на нагальних проблемах, таких як надсилання користувачам найактуальніших відео в потрібний час, і отримання значного прибутку від продуктів для обміну повідомленнями. Він назвав 2023 рік "Роком ефективності"», — пише агентство.

Аналітики прогнозують, що Meta повернеться до зростання після поточного періоду. На перший квартал нового року Meta прогнозує дохід від $26 млрд до $28,5 млрд, що відповідає середньому прогнозу на рівні $27,3 млрд.

Bloomberg пише, що Meta «перебуває на підйомі після найгіршого року для її акцій в історії». Видання оцінює, що компанія зіткнулася зі зниженням попиту з боку рекламодавців через слабкість економіки в цілому, а також зміну правил конфіденційності на iPhone від Apple Inc, що ускладнило для Meta можливість пропонувати таргетовану рекламу.

«Ми працюємо над спрощенням нашої організаційної структури та усуненням деяких рівнів середнього менеджменту, щоб швидше приймати рішення, а також над розгортанням інструментів штучного інтелекту, щоб допомогти нашим інженерам бути більш продуктивними», — сказав Цукерберг під час телефонної розмови з інвесторами.

Крім цього, Цукерберг витратив десятки мільярдів доларів на створення метавсесвіту. Ці зусилля все ще перебувають на ранніх стадіях, а це означає, що значна частина інвестицій не принесе негайного прибутку.

Як пише видання, Цукерберг «оговтується від найгіршого року для свого бізнесу». У 2022 році у нього було кілька щоденних злетів і падінь: у лютому він втратив 31 млрд доларів за день, потім заробив 11 млрд доларів у квітні, а в жовтні втратив ще 11 млрд доларів після чергового розчаровуючого звіту про прибутки Meta. 

Зараз статки Цукерберга становлять 69,8 млрд дол, що робить його 13 найбагатшою людиною у світі, свідчить Індекс мільярдерів Bloomberg. Він випередив, серед інших мільярдерів, індійця Гаутама Адані.

Нагадаємо, кількість щоденних користувачів соцмережі Facebook досягла двох мільярдів.

За даними Insider, звільняючи понад 11 тисяч працівників у листопаді 2022 року, Meta могла витратити по 88 тисяч доларів на людину.

Фото: Billionaires Success/Flickr

ms.detector.media