ms.detector.media
Валерія Буняк
01.02.2023 20:50
Таліби змушують власників магазинів прикривати обличчя манекенів
Таліби змушують власників магазинів прикривати обличчя манекенів
Через подібні заборони продажі в крамницях Афганістану впали.

Талібан забороняє власникам магазинів у Афганістані відкривати обличчя манекенів будь-якої статі. Наразі продавці використовують для покриття фігур мереживо, плащі і навіть чорні поліетиленові пакети. Про це повідомило видання Insider.

Один із власників крамниці в Кабулі Фейсал Азізі розповів виданню, що, перш ніж спробувати заборонити використання манекенів, таліби змусили місцевих жителів зіпсувати банери зі світлинами моделей.

Продавці вдаються до різних способів приховати обличчя фігур: одягають на голови манекенів плащі, мереживо, пакети або ж обмотують їх фольгою. Однак Азізі вважає, що манекени все одно мають виглядати стильно.

«Ми намагаємося підібрати щось до кольору сукні, щоб це було схоже на маску. Неможливо просто одягнути поліетиленовий пакет, наче ми когось викрали», — сказав власник.

За його словами, попри спроби врятувати ситуацію, продажі в його магазині впали на 50-70% з моменту початку обмежень. 

Insider також цитує професорку історії сучасного Близького Сходу з Університету Лойоли в Меріленді, яка народилася в Афганістані, Бахар Джалалі, яка вважає, що спотворення манекенів є частиною екстремістської ідеології. Вона спрямована на атаку особистих свобод жінок.

«Бути жінкою в Афганістані означає перебувати під домашнім арештом без можливості отримати освіту, працевлаштування, свободи пересування і, по суті, без відчуття нормальності», — сказала Джалалі.

Нагадаємо, у 2021 році екстремістське угруповання «Талібан» захопило владу в Афганістані. Президент країни 15 серпня 2021 року залишив Афганістан та погодився передати владу талібам. Того ж дня «Талібан», який більшістю країн визнаний терористичним рухом, без бою зайняв Кабул. Відтепер, таліби контролюють всю країну.

Компанія Facebook повідомляла ВВС, що видалятиме зі своїх платформ контент, який популяризує екстремістське угруповання «Талібан», оскільки вважає цю групу терористичною організацією.

Фото: скриншот з відео телеканалу NDTV/ютуб

ms.detector.media