ms.detector.media
03.01.2023 09:42
Чоловіку, який намагався вкрасти графіті Бенксі, повідомили про підозру
Чоловіку, який намагався вкрасти графіті Бенксі, повідомили про підозру
Йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Чоловіку, який у Гостомелі намагався вкрасти графіті британського вуличного художника Бенксі, повідомили про підозру в крадіжці. Про це йдеться на сайті Офісу генерального прокурора.

Йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Голова Нацполіції Київщини Андрій Нєбитов повідомив, що експерти оцінили графіті «Жінка в протигазі» у 9 млн грн.

2 грудня киянин вирішив зрізати зі стіни зруйнованого будинку в Гостомелі графіті Бенксі «Жінка в протигазі», а потім продати. До цього він залучив інших чоловіків, яким сказав, що має дозволи на демонтаж муралу. Чоловіка затримали після того, як графіті зрізали і обмотали плівкою, але не встигли завантажити в машину.

Раніше Бенксі підтвердив, що створив сім графіті у Києві та Київській області. 

Художнику належить малюнок на Майдані Незалежності, на якому зображені діти, що гойдаються на гойдалці з протитанкового їжака. Два малюнки Бенксі зробив у Бородянці. На одному — гімнастка стоїть на руках, на іншому — хлопчик, що кидає на підлогу чоловіка, схожого на Путіна.

Також в столиці та містах Київської області британський художник намалював жінку в халаті з вогнегасником, бородатого чоловіка, що приймає ванну, ще одну гімнастку та броньовану вантажівку з боєголовкою у вигляді пенісу, який, ймовірно, був намальований до приїзду художника в Україну.

Нагадаємо, Бенксі виставив на продаж 50 малюнків-трафаретів. Усі отримані кошти він планує передати на допомогу Україні.

Фото: Офіс генерального прокурора

ms.detector.media