ms.detector.media
26.12.2022 14:50
Ілон Маск: Ситуація у Twitter складна, але швидке банкрутство не загрожує
Ілон Маск: Ситуація у Twitter складна, але швидке банкрутство не загрожує
Ілон Маск: Twitter поки ще не в безпеці, але до банкрутства йому далеко. Ще багато належить зробити.

Власник і генеральний директор Twitter Ілон Маск заявив, що у компанії є фінансові проблеми, однак швидке банкрутство їй не загрожує. Про це він написав у твіттері.

«Twitter поки ще не в безпеці, але до банкрутства йому далеко. Ще багато належить зробити», – написав Маск.

Нагадаємо, нещодавно власник Twitter Ілон Маск заявив, що залишить посаду генерального директора компанії, щойно знайде відповідну заміну, і керуватиме надалі технічним блоком соцмережі.

Перед тим на своїй сторінці в соцмережі Маск запустив опитування про те, чи повинен він залишити посаду голови компанії. За підсумками голосування, 57,5% користувачів проголосували за варіант "так", проти — 42,4%. Загалом в опитуванні взяли участь 17 502 391 користувач.

У березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він — найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У липні Маск заявив, що скасовує угоду про купівлю за $44 млрд, стверджуючи, що Twitter ввів його в оману щодо розміру бази користувачів компанії та кількості ботів і спам-акаунтів. Twitter заперечив ці звинувачення та подав на Маска до суду, щоб змусити його завершити придбання. Потім Маск подав на компанію зустрічний позов.

На початку жовтня Маск оголосив, що все ж таки купує Twitter за ту ж ціну. Експерти вважають, що бізнесмен відмовився від спроб вийти з угоди, щоб уникнути ймовірного програшу в суді.

Новий власник Twitter Ілон Маск розпочав серію радикальних змін в компанії. Зокрема, звільнив топменеджмент і правління, а також приблизно половину працівників.

2 грудня соцмережа планувала запустити нову систему верифікації. Галочки золотистого кольору отримають компанії, сірого — представники влади та урядів, а блакитного — окремі особи, наприклад, знаменитості.

Напередодні Твіттер відмовився від політики протидії дезінформації щодо COVID-19.

У Євросоюзі стурбовані політикою Twitter під керівництвом Маска. Компанія може зіткнутися з обмеженнями з боку Європейського Союзу у разі невиконання нових правил ЄС для великих технологічних компаній.

За інформацією FT, Європейський Союз пригрозив власнику Twitter Ілону Маску, що мережу можуть оштрафувати чи навіть заблокувати на території ЄС у разі недотримання правил модерації контенту. ЄС вимагає від Twitter надати чіткі критерії блокування користувачів, зупинити агресивне поширення дезінформації та погодитись на «широкий незалежний аудит» мережі.

Фото: Flickr

ms.detector.media