ms.detector.media
20.12.2022 09:21
У Києві покриття інтернету після російської атаки впало на 50%
У Києві покриття інтернету після російської атаки впало на 50%
У столиці 19 грудня зафіксували серйозніші проблеми зі зв'язком, ніж після ракетних ударів 16 грудня.

19 грудня у Києві та Київській області після нічного удару дронами покриття інтернету впало на 50%. Про це повідомляє організація NetBlocks у твіттері.

У NetBlocks зафіксували серйозніші проблеми зі зв'язком, ніж були після ударів РФ по Києву 16 грудня.

⚠️ Confirmed: Metrics show a decline in connectivity, and by proxy energy supply, in and around #Kiev, #Ukraine, following reported overnight Russian 'kamikaze' UAV drone attacks targeting civilian critical infrastructure ????

???? Background: https://t.co/S0qJQ7kAoV pic.twitter.com/Uhtr1JceVM

— NetBlocks (@netblocks) December 19, 2022

Нагадаємо, у ніч на 19 грудня російські війська атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. За даними Повітряних сил ЗСУ, було виявлено близько 35 дронів, 30 із них збили.

Було кілька влучань в об’єкти інфраструктури. У Києві, Київській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях ввели аварійні відключення електроенергії.

16 грудня ракетна атака Росії призвела до пошкодження щонайменше 9 об'єктів генерації і обмежила виробництво атомних станцій. Тоді українська енергосистема втратила понад 50% споживання.

Фото: Держспецзв'язку

ms.detector.media