ms.detector.media
30.11.2022 10:10
Starlink підвищив ціни для українців на інтернет та термінали. У твіттері хвиля обурення
Starlink підвищив ціни для українців на інтернет та термінали. У твіттері хвиля обурення
Зміни набудуть чинності з 29 грудня.

Оператор супутникового інтернету Starlink оголосив про підвищення цін на свої послуги для українців. Як повідомляють користувачі Starlink у соцмережає, компанія почала розсилати абонентам відповідні листи.

З 29 грудня вартість супутникового інтернету для приватних осіб складатиме не 60, а 75 доларів на місяць.

Вартість терміналу та антени Starlink зросте з 500 до 700 доларів. Крім того, тепер при покупці базової станції доведеться платити ще 50 доларів за доставку. Раніше доставка була безкоштовною.

Українці у твіттері відверто обурюються таким рішенням і звертаються до Ілона Маска з питанням про мотиви підвищення цін.

«Чи SpaceX навмисне підняв ціни саме тоді, коли в Україні почали щодня відключати електроенергію, інтернет і стільниковий зв’язок? Як українець, я бачу величезний попит на Starlinks зараз в Україні», – пише Дмитро Жлуктенко.

Інші користувачі нагадують про і так скрутну фінансову ситуацію в Україні через російське вторгнення.

The morning starts with good news from Starlink.

The subscription price in Ukraine increased from 60$ to 75$.
The financial situation is not good here.@elonmusk could you explain why, and what reasons impacted it? pic.twitter.com/mVB8ayKgGD

— Roman Kyryliuk???????? (@KyryliukRoma) November 29, 2022

I have a question to @elonmusk re Starlink prices going up in Ukraine.

Did SpaceX pushed the prices up on purpose right when Ukraine started getting electricity, internet and cellular outages daily?

As Ukrainian, I can see the enormous demand for Starlinks now in Ukraine -> ???? pic.twitter.com/yE9aGpugLS

— Dimko Zhluktenko ???????? (@dim0kq) November 29, 2022

Meanwhile, @elonmusk's Starlink is hiking rates on Ukrainians, who are cut off from heat and electricity.https://t.co/3NMOqzUDBe pic.twitter.com/seqwVgAcEi

— Julia Ioffe (@juliaioffe) November 30, 2022

Нагадаємо, напередодні Кабінет міністрів України скасував мито та оподаткування ПДВ на ввезення до України систем Starlink. Термінали супутникового зв'язку мають посилити інтернет у «Пунктах незламності». На випадок тривалих відключень енергетичної інфраструктури в Україні розгорнули понад чотири тисячі «Пунктів незламності». 

 

ms.detector.media