ms.detector.media
09.11.2022 07:04
Майже всі українці почали економити електроенергію — опитування
Майже всі українці почали економити електроенергію — опитування
Але більшість не вживає заходів для утеплення приміщень.

Компанія Rakuten Viber провела опитування щодо того, чи економлять українці електроенергію цього сезону та як готуються до зими. За декілька днів участь в опитуванні взяли понад 100 000 українців.

Серед опитаних 93% скоротили споживання електроенергії цієї осені. Лише 4% відповіли, що не економлять, і 3% — що готуються економити.

Серед тих, хто почав економити електроенергію, 31% респондентів менше вмикають світло вдома. 18% — менше або взагалі не вмикають опалювальні прилади в домівках. Трохи менше (17%) вимикають з мережі всі пристрої, якими не користуються. Відкладають всі побутові справи (прання, миття посуди та інше) на ніч — 10% респондентів. Невелика частка опитаних менше готують на плиті (3%), перемикають техніку в економний режим (2%), регулюють температуру холодильника (1%).

Окрім цього, згідно з результатами опитування, 18% респондентів відповіли, що економлять на всьому вище зазначеному, до того ж навіть вечеряють при свічках.

Щодо підготовки до зими та можливого холоду в приміщеннях, 52% користувачів Viber відповіли, що не готуються до можливого похолодання та морозів. Ще 11% утеплюють приміщення, 9% купують теплий одяг. Деякі респонденти заклеюють шпарини у вікнах (5%), купують теплі ковдри (4%). Частина опитаних вживають додаткових заходів: 4% купили обігрівач, 3% — дизель-генератор, а 2% планують переїхати до родичів, якщо у квартирі буде занадто холодно.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що українці читають у Viber вдвічі більше новин, ніж до війни. За даними Rakuten Viber, месенджер встановлений на 98% смартфонів в Україні.

Фото: Unsplash

ms.detector.media