ms.detector.media
31.10.2022 15:59
Фейк: Маск пообіцяв Трампу відновити акаунт в Twitter
Фейк: Маск пообіцяв Трампу відновити акаунт в Twitter
В соцмережах поширюється сфабрикована заява колишнього президента США, яка натякає на таємні домовленості між Трампом та новим власником Twitter.

Після того, як Ілон Маск отримав контроль над Twitter, користувачі соціальних мереж почали ділитися документом, який начебто був опублікований пресслужбою Доналда Трампа. У заяві, яка виглядає як справжній пресреліз колишнього президента США, йдеться про плани соцмережі відновити його обліковий запис у Twitter. Про це повідомляє АР.

«Вітаю Ілона Маска з покупкою Twitter. Багато людей кажуть, що потрібні були зміни, оскільки старе керівництво було надто стурбоване розбудовою порядку денного. Мені сказали, що мій обліковий запис буде відновлено в понеділок – побачимо. Щасливий, що маю можливість співпрацювати з бізнесом, який належить афроамериканцям», — йдеться у заяві.

Як повідомив речник Трампа Тейлор Будович, документ є підробкою. Справжня заява Трампа про угоду Маска в Twitter була опублікована в його соцмережі Truth Social.

«Я дуже радий, що Twitter тепер у здорових руках і більше не буде керувати ліворадикальними божевільними та маніяками, які щиро ненавидять нашу країну. Twitter тепер має наполегливо працювати, щоб позбутися всіх ботів і фальшивих облікових записів, які завдали йому такої шкоди. Буде набагато менше, але краще. Я люблю правду», — заявив Доналд Трамп насправді.

Twitter заблокував обліковий акаунт Трампа на платформі 8 січня 2021 року, посилаючись на «ризик подальшого підбурювання до насильства» після повстання в Капітолії США.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Маск пообіцяв не приймати жодних рішень щодо контенту чи відновлення облікових записів, доки не буде створена рада модерації контенту.

Фото: esp.md

ms.detector.media