ms.detector.media
27.10.2022 15:07
Meta майже вилетіла з рейтингу найбільших компаній США через захоплення метавсесвітом
Meta майже вилетіла з рейтингу найбільших компаній США через захоплення метавсесвітом
Акції компанії різко впали після того, як вона налякала інвесторів помітним зростанням витрат на фінансування своєї версії віртуальної реальності та зниженням доходу.

Ринкова вартість Meta за минулий рік впала на 520 мільярдів доларів, що відкинуло її на останнє місце рейтингу 20 найбільших компаній США. Про це повідомляє Bloomberg.

Meta була шостою найбільшою американською компанією на початку цього року, але через 10 місяців її акції коштують близько 283 мільярдів доларів, тож наразі вона посідає двадцяте місце в рейтингу.

«Meta залишається занадто агресивною з інвестиціями у довгострокові ініціативи, попри різке уповільнення очікуваного зростання доходів», — вважає аналітик видання Мандіп Сінгх.

Meta оголосила про перехід до інвестування у віртуальну реальність рік тому разом зі зміною назви компанії з Facebook Inc. на Meta Platforms. Цього тижня у компанії заявили, що за їхніми прогнозами загальні витрати цього року складуть від 85 до 87 мільярдів доларів, а у 2023 році ця цифра зросте до 96–101 мільярда доларів.

Згідно з даними Bloomberg, за весь минулий рік витрати Meta були більшими, ніж витрати майже всіх інших компаній зі списку 500 акціонерних компаній США, що мають найбільшу капіталізацію.

Зниження акцій цього року привернуло інвесторів, які купують цінні папери в очікуванні їх росту. Але немає жодних ознак того, що ці ставки окупляться найближчим часом.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Meta вперше в історії скорочує штат та бюджет.

Фото: Meta 

ms.detector.media