ms.detector.media
26.10.2022 21:04
До Глобального тижня медіаграмотності вийшов комікс «Чекери проти читерів»
До Глобального тижня медіаграмотності вийшов комікс «Чекери проти читерів»
За сюжетом, талановита музикантка й реперка Рита та її приятель Богдан, який полюбляє все перевіряти, вистежують шахраїв і виводять їх на чисту воду.

Представництво Європейського Союзу в Україні випустило друкований комікс «Чекери проти читерів». Участь у його підготовці взяли українські фахівці з медіаграмотності. Авторами сценарію виступили Наталія Пендюр та Микита Каліберда, редакторка — Оксана Волошенюк.

За сюжетом, талановита музикантка й реперка Рита та її приятель Богдан, який полюбляє все перевіряти, вистежують шахраїв і виводять їх на чисту воду. Координаторка проєкту Мар’яна Шіпош. 

Комікс адресовано учням середнього шкільного віку. Втім, команда проєкту переконана, що він зацікавить всіх, хто прагне опанувати основи медіаграмотності, навчитися розпізнавати поширені способи ошуканства і маніпуляцій в інтернеті й соцмережах та протидіяти їм, йдеться в анонсі випуску.

Нагадаємо, вже завтра, 27 жовтня, пройде національний тест з медіаграмотності. До участі у тесті запрошені всі українці. Завдання можна буде виконувати лише один день, 27 жовтня, за посиланням, яке опублікують цього ж дня на сайті. Платформа для проходження тесту буде відкрита тричі на день протягом 30 хвилин. Початок тесту — об 11:00, 15:00, 19:00. За умовами акції, кожен учасник гарантовано отримає сертифікат, а 30 учасників, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найкоротший час, отримають подарунки — планшети, павербанки, колонки, рюкзаки, худі тощо.

ms.detector.media