ms.detector.media
17.10.2022 18:16
Українець отримав 5 років умовно за листування з донькою про позиції ЗСУ
Українець отримав 5 років умовно за листування з донькою про позиції ЗСУ
Слідство довело, що обвинувачений не мав наміру зашкодити збройним силам України, але від відповідальності це його не врятувало.

Кропивницький суд визнав винним 48-річного місцевого жителя у незаконному поширенні інформації щодо переміщення Збройних Сил України та інших військових формувань в умовах воєнного стану. Про це повідомляє «Судовий репортер».

За матеріалами справи, обвинувачений у месенджері Telegram надіслав повнолітній доньці скриншот із зображенням мапи, на якій під Слов’янськом Донецької області було показане розташування українських військових. Пізніше того ж дня він надіслав доньці другий скриншот із зображенням мапи, на якій під Авдіївкою Донецької області також було показане розташування ЗСУ.

За даними справи, обвинувачений усвідомлював, що інформація надійшла не з офіційних джерел, адже Генеральний штаб ЗСУ, Міністерство оборони України або інші уповноважені державні органи її не поширювали. Але був впевнений, що не коїть злочину. «Це були скриншоти із загальнодоступних джерел — карти Google, я не знав, що це протизаконно. Я з донькою спілкувався, я лише до її відома доводив цю інформацію», - заявив він під час розгляду справи в суді. Слідство також встановило, що мети заподіяти шкоду і сприяти знешкодженню транспортних засобів ЗСУ в обвинуваченого не було. В який спосіб правоохоронні органи отримали доступ до листування обвинуваченого, невідомо.

Кропивничанин визнав вину та отримав 5 років позбавлення волі умовно з іспитовим строком 3 роки. 

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що український комунальник потрапив під суд за репост Скабєєвої, а на українця, що закликав у Facebook до створення Буковинської республіки, накладено штраф

Фото: sudreporter.org

ms.detector.media