ms.detector.media
16.10.2022 16:37
У Держспецзв’язку порадили, як захистити комп'ютер і гаджети від вірусів
У Держспецзв’язку порадили, як захистити комп'ютер і гаджети від вірусів
Не усім застосункам для нормальної роботи необхідний доступ до вашої геолокації чи персональної інформації, це може бути першим кроком до спустошення банківської картки.

Використання піратського чи нелегального програмного забезпечення може призвести до інфікування пристрою, викрадення персональних даних та коштів. Про це йдеться у розсилці Держспецзв’язку. 

У Державній службі радять звертати увагу на такі особливості застосунків, як вимога доступу до персональної інформації. Також варто перед завантаженням нової програми чи додатка прочитати відгуки користувачів.

У Держспецзв’язку нагадали про базові правила кібербезпеки:

Читайте також: Як захистити свої цифрові дані в умовах війни?

Раніше у Держспецзв'язку пояснили, як поводитись із підозрілими посиланнями та файлами.

Нагадаємо, у Кіберполіції України розповіли, як можна запобігти фішингу, що є одним із найпоширеніших видів шахрайства в інтернеті.  Фішингові сайти можуть повністю копіюють дизайн маркетплейсів, банків, платформ оголошень, сервісів обміну валют, служб доставки тощо.Користувачі, що своєчасно не розпізнали підробку, можуть залишити на шахрайському сайті особисті дані. Такі відомості злочинці використовують для привласнення грошей або продають їх іншим шахраям.

Ілюстація: GSMinfo

ms.detector.media