ms.detector.media
12.10.2022 09:58
Відомі блогери за ніч втратили тисячі підписників у Facebook
Відомі блогери за ніч втратили тисячі підписників у Facebook
Навіть генеральний директор Meta Марк Цукерберг втратив фоловерів. У нього також залишилося лише 9993 підписника.

Скарги на втрату підписників почали з’являтися в українській стрічці Facebook вночі 12 жовтня. Незалежно від кількості підписників станом на 11 жовтня, наступного дня у блогерів залишилося до 10 тисяч читачів. Наприклад, головний редактор HUBZ Inform Ігор Тихолаз мав 25 тисяч підписників, а залишилось 9971, а радник Офісу Президента України Олексій Арестович – 880 тисяч і 9993 відповідно.

«Хто мав 40, хто 50, а хто і 125 тисяч, чи як я 25 тисяч - усі однаково втратили. Кількість впала за ніч до майже ідентичної цифри у 9970 читачів», - повідомив на своїй сторінці в Facebook Ігор Тихолаз.

Причини скасування підписок невідомі: Facebook не попереджав і не прокоментував ситуацію. Власники акаунтів припускають, що втрата фоловерів відбулася або через дії Facebook, який разом із фальшивими акаунтами видалив реальних підписників, або через визнання компанії Meta в Росії «терористичною організацією» 11 жовтня. 

Але, ймовірно, йдеться лише про збій програми.  Адже навіть генеральний директор Meta Марк Цукерберг втратив фоловерів. У нього також залишилося лише 9993 підписники зі 119 мільйонів.  Окрім того, якщо натиснути на кількість підписників в профілі людини, то відкривається сторінка з переліком фоловерів, де з'являється справжня кількість підписників. Також можна побачити коректні дані в результатах пошуку Facebook.

Нагадаємо, що  Росфінмоніторинг додав американську компанію Meta до переліку організацій, причетних до «тероризму та екстремізму»

Фото: Facebook

ms.detector.media