ms.detector.media
03.10.2022 19:33
Netflix вперше купує відразу майже півтора десятка українських фільмів
Netflix вперше купує відразу майже півтора десятка українських фільмів
Донедавна на стрімінговому сервісі з’являлись лише декілька українських серіалів або фільмів на рік.

Українська група компаній Film.ua Group продає Netflix права на показ 14 українських фільмів. Про це повідомляє Forbes. Зокрема, йдеться про фільми «Скажене весілля», «Велика прогулянка», «Найкращі вихідні», «Снайпер. Білий ворон», а також, ймовірно, «Фокстер і Макс», переговори стосовно якого ще тривають. Повний перелік проєктів, які зацікавили стрімінговий сервіс, невідомий.

Як зазначає видання, українське кіно й серіали почали з’являтися на Netflix із 2015 року, але в невеликій кількості. Серед проєктів, що купив сервіс с того часу – дві частини серіалу «Слуга народу» студії Квартал 95, документальний фільм «Зима у вогні» та драма «Носоріг» Олега Сенцова. Раніше на платформі також були доступні серіал «Нюхач» та документальний фільм «Домашні ігри», але права на їх показ вичерпалися.

У вересні на стримінговій платформі з’явилися відразу три нових українських фільми: «Дике поле», «Бурштинові копи» та «Зустріч однокласників». Але купівля відразу майже півтора десятка проєктів, за даними видання, сталася вперше.

Експерти Forbes зазначають, що зацікавленість стрімінгу в українській продукції пояснюється збільшенням популярності України у світі.

Вартість угоди із Netflix невідома. Співрозмовники видання називають суму до 50 тисяч доларів за один фільм.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що до кінця року Netflix випустить більше фільмів ніж Голлівуд.

Фото: forbes.ua

ms.detector.media