ms.detector.media
02.10.2022 14:48
Проєкт «єРобота» оголосив переможців. Найбільше грантів здобули підприємці Рівненщини
Проєкт «єРобота» оголосив переможців. Найбільше грантів здобули підприємці Рівненщини
У рамках шостої хвилі програми видадуть грантів майже на 50 мільйонів гривень

Державний центр зайнятості підбив підсумки шостої хвилі реалізації програми «Власна справа» в рамках проекту «єРобота». Мікрогранти на загальну суму 49,78 мільйонів гривень отримають 211 проєктів. Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Найбільша кількість переможців у Рівненський області (29 осіб), Києві (25 осіб), на Львівщині (23 особи). Вони працюють у гуртовій та роздрібній торгівлі (72 особи), переробній промисловрсті (42 особи), сфері тимчасового розміщення (30 осіб).

Завдяки реалізації цих проектів планують створити 524 нових робочих місця.

Як відзначають у Мінекономіки,  програма «Власна справа» найпопулярніша  у рамках проекту «єРобота». Вона передбачає надання мікрогрантів до 250 тис. грн для малого бізнесу та мікробізнесу з умовою створення одного або двох робочих місць у залежності від розміру гранту. 

Уряд закликає бізнес використовувати таку можливість для розширення і створення нових робочих місць, каже пані перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко. 

Нагадаємо, держава підтримує стартапи українців у сфері IT. Уряд має намір фінансувати такі напрями, як розвиток та початковий етап проєкту, підготовку його моделі, найм співробітників.

Ілюстрація: Урядовий портал

ms.detector.media