ms.detector.media
26.09.2022 15:00
Time випустив обкладинку із генералом Залужним
Time випустив обкладинку із генералом Залужним
Новий випуск журналу надійде в продаж 10 жовтня і матиме назву «Генерал: Валерій Залужний і український шлях війни».

Американський журнал Time випустив матеріал про головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а також український контрудар, який переломив хід війни з Росією.

Стаття називається «Всередині українського контрудару, який переломив хід війни», вона вийде в жовтневому номері журналу. 

Залужний в інтерв'ю Time повідомив, що «було дві стратегічні цілі» для оборони країни, а саме – зберегти Київ та «пустити кров» ворогу: «На всіх інших напрямках нам потрібно було пролити їхню кров, навіть якщо в деяких місцях при цьому довелося б втратити територію».

Як пише видання, «ціль полягала в тому, щоб дозволити росіянам просунутися вперед, а потім знищити їхні колони на фронті та лінії постачання в тилу».

Time пише, що до шостого дня вторгнення Залужний дійшов висновку, що така тактика працює: «Росіяни не змогли захопити аеропорти навколо Києва і просунулися досить глибоко, щоб почати розтягувати лінії постачання, що залишало їх незахищеними».

Залужний висловив думку, що ця війна з Росією не остання, необхідно готуватися до тривалої боротьби: «Заючи про росіян не з чуток, необхідно розуміти, що наша перемога не буде остаточною. Наша перемога дасть можливість перевести подих і підготуватися до наступної війни».

Журналісти зазначили, що Залужний – представник українського керівництва, який роками опікувався перетворенням ЗСУ з незграбної радянської армії на сучасну бойову силу.

«Загартований роками боротьби з Росією на східному фронті, він належить до нового покоління українських командувачів, які навчилися бути гнучкими та делегують рішення командирам на місцях. Його наполеглива підготовка напередодні вторгнення та розумна тактика бою на ранніх етапах війни допомогли нації відбити натиск росіян».

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США, генерал Марк Міллі заявив Time, що Залужний виявився саме тим військовим розумом, який був потрібний його країні: «Під його керівництвом українські збройні сили швидко адаптувались та перехопили ініціативу на полі бою».

TIME's new cover: Inside the Ukrainian counterstrike that turned the tide of the war https://t.co/s4xdQEbFgN pic.twitter.com/V3z2Lua07h

— TIME (@TIME) September 26, 2022

Раніше Залужний потрапив до списку найвпливовіших людей 2022 року за версією Time у категорії «лідери».

У 2019 році  Володимир Зеленський став першим президентом України, чиє фото опублікували на міжнародній обкладинці американського журналу Time.  

У квітні 2022 року Time вдруге присвятив свою обкладинку Зеленському. Журналіст Time провів два тижні в Офісі президента, де спілкувався із Зеленським та його оточенням.

Колаж: Time

ms.detector.media