ms.detector.media
20.09.2022 17:47
В Україні запустили сайт про допомогу для вразливих верств населення
В Україні запустили сайт про допомогу для вразливих верств населення
Вебресурс орієнтований на літніх людей та інвалідів.

Розпочав роботу сайт «Допомога», де можна знайти інформацію про можливості отримання гуманітарної допомоги, перетин кордону, порядок набуття статусу внутрішньо переміщеної особи (ВПО) тощо. Про це йдеться в пресрелізі Програми розвитку ООН.

Запуск цього вебресурсу підтримали ПРООН в Україні та Європейський Союз. Він орієнтований на біженців, внутрішньо переміщених осіб та інших українців. Тут людям старшого віку та інвалідам дають поради щодо роботи та освіти, психологічної підтримки під час війни тощо.

Генеральна секретарка ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» Вікторія Назаренко сподівається, що сайт «Допомога» буде корисним для того, щоб зорієнтуватися щодо можливостей підтримки під час війни. «Відсутність інформації в доступному форматі, неможливість самостійно долучитися до евакуаційних маршрутів, непристосованість укриттів та притулків для тимчасового проживання – все це лише поглиблювало й без того сильну розгубленість серед людей з інвалідністю та людей старшого віку», – відзначила пані Назаренко. 

Керівник відділу співпраці Представництва ЄС в Україні Фредерік Куне переконаний, що в умовах війни цифрові технології мають допомагати вразливим верствам населення. «З початком повномасштабного вторгнення люди з інвалідністю та люди старшого віку опинилися у стані страшенної невизначеності, – сказав пан Куне. – Цей вебресурс стане для них міцною опорою в ці нелегкі часи та допоможе поновити віру в краще майбутнє».

Виконувачка обов’язків Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані відзначила, що настав час для розроблення інклюзивного плану з відновлення та відбудови України. 

Розробку сайту реалізували ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України», ГО «Про.УД | Універсальний дизайн» та ВГО «Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень». Кошти на його розробку та підтримку надав Європейський Союз у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Нагадаємо, у квітні Міністерство закордонних справ України спільно з Інститутом когнітивного моделювання та командою Romanuke запустили сайт «UAhelp», на якому зібрали для українців, які через війну планують або вже виїхати до Польщі, інформацію про виїзд, документи, безкоштовну допомогу тощо. Також сворено телеграм-бот UAHelpBot.

Фото – сайт «Інформатор»

ms.detector.media