ms.detector.media
10.09.2022 17:23
«Дія» запустила послугу для реєстрації шлюбу. Чоловіки почали надсилати скарги
«Дія» запустила послугу для реєстрації шлюбу. Чоловіки почали надсилати скарги
Деякі занепокоєні, що шлюб можуть зареєструвати без їхньої згоди.

В органи державної реєстрації актів цивільного стану завдяки «Дії» можна подавати цифрові паспорти, повідомляє Міністерство цифрової трансформації. Поділитися такою копією паспорта дуже просто, і це викликало занепокоєння серед частини українських чоловіків. Детальніше про це написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Це ненормально, коли ти відійшов поспати чи тебе накачали чимось, а на ранок ти вже одружений. Ви зіпсуєте долі майже всієї чоловічої статі», — йдеться у скарзі одного з абонентів «Дії». Цей чоловік пропонує ускладнити процедуру.

Натомість розробники максимально її полегшили. «Ми вміємо запускати послуги в два кліки, тому одруження в два кліки через Дія.Підпис — не така вже далека реальність!», — інформує телеграм-канал Мінцифри.

Щоб звернутися до ДРАЦС, потрібно:

• відкрити паспорт у застосунку «Дія»;

• натиснути на нього та обрати штрих-код;

• дочекатися, доки співробітник ДРАЦСу відсканує штрих-код або вручну введе в систему 13-значний код, який розташований під ним;

• підтвердити запит на передачу даних у застосунку «Дія».

Нагадаємо, цифрова копія паспорта з електронним підписом «Дії» передається до сервісу органів державної реєстрації актів цивільного стану. Також шеринг допоможе позбутися помилок при внесенні персональних даних. Це важливо і для таких послуг, як реєстрація народження, зміна імені, оформлення свідоцтва про смерть тощо.

За ці півроку «Дія» оновила значну кількість послуг.

ms.detector.media