ms.detector.media
09.09.2022 10:53
Як змінити ім’я без паспорта: нова послуга Мінцифри
Як змінити ім’я без паспорта: нова послуга Мінцифри
В органах державної реєстрації актів цивільного стану запрацював шеринг електронного паспорта в «Дії».

Відтепер українцям в органах державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) під час замовлення та отримання адмінпослуг не потрібно носити з собою паперовий документ та робити його ксерокопії. Про це повідомляє Мінцифра.

Згідно зі статтею 3 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» державна реєстрація актів цивільного стану є обов'язковою. Державній реєстрації підлягають:

Такі відомості підлягають обов'язковому внесенню до Державного реєстру актів цивільного стану громадян. У сфері ДРАЦС надаються й інші послуги, прирівняні згідно з ч. 3 ст. 3 Закону «Про адміністративні послуги» до адміністративних: повторна видача свідоцтв про ДРАЦС, надання витягів з реєстру ДРАЦСГ. Отже, всі ці послуги можна замовити, поділившись копією е-паспорта через смартфон. Для цього потрібно:

  1. Оновити «Дію» та відкрити свій цифровий паспорт у застосунку.
  2. Натиснути на нього та вибрати штрихкод.
  3. Надати штрихкод працівнику ДРАЦС для зчитування.
  4. Підтвердити запит на передачу даних у застосунку «Дія».

Цифрова копія паспорта з е-підписом «Дії» передається до сервісу органів державної реєстрації актів цивільного стану. Також шеринг допоможе позбутися помилок при внесенні персональних даних.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що «Дія» отримала найбільше оновлень протягом пів року. Для користування новими послугами треба мати останню версію застосунку.

Фото: Мінцифри

ms.detector.media